Nieuws archief

Interactie met schermen

NIJMEGENwoensdag 15 juli 2009

eValue8 ontwikkelde voor haar e-Poc Narrowcasting klanten diverse modules om interactie mogelijk te maken.

Zo worden bezoekers van de Zomerfeesten in Nijmegen dit jaar via de grote LED schermen op feest-plein 44 (Cityscreens) de mogelijkheid geboden om een bericht naar de schermen te sturen met daarin een aantal namen om te bepalen wie “de Bob” is. Of wie “het volgende rondje” betaalt. Het e-Poc  systeem kiest uit het rijtje met namen een willekeurige naam en deze wordt naar de zender teruggestuurd. Op het grote scherm op het Stationsplein zien bezoekers de Headlines over de Zomerfeesten. Door een SMS te sturen ontvangen bezoekers meer informatie per SMS.

Voor in wachtkamers ontwikkelde eValue8 vorig jaar de SMS woordzoeker. Een patiënt die naar het scherm kijkt in de wachtkamer van een huisarts in Nijmegen kan via SMS een woordzoeker spelletje spelen tegen iemand in de wachtkamer van een tandarts in Rotterdam.

Voor de horeca biedt eValue8 al sinds enige tijd diverse interactieve plugins waarbij het uitgaanspubliek via SMS met de schermen kan communiceren. Door twee namen naar de schermen te sturen kan worden bepaald of het wat wordt tussen de tortelduifjes. Ook kan het uitgaanspubliek diverse informatie toegestuurd krijgen via SMS, variërend van versiertips tot recepten voor cocktails. Ook biedt e-Poc een meterbier loterij, waarbij onder elke zoveel deelnemers een gratis meter bier wordt verloot.  

Ook intern bij bedrijven is het digitale scherm als sms of mms prikbord een veel toegepaste functionaliteit. Medewerkers kunnen berichten en foto’s sturen die op de schermen in de wandelgangen, koffie en copy corners worden weergegeven. De berichten en foto’s kunnen ook direct op het inttranet worden geplaatst.

Maar eValue8 gaat verder dan alleen interactie via SMS. Touchscreens in de zaak bieden de mogelijkheid om een narrowcasting uitzending te onderbreken door het scherm aan te raken en door een productendatabase, objectendatabase of occassion database te bladeren. Ook is het mogelijk om een specifiek onderdeel van de uitzending nog eens af te spelen, zonder dat men hoeft te wachten op het moment dat het weer naar voren komt.

De interactieve componenten (modules) worden standaard meegeleverd met e-Poc Narrowcasting en kunnen naar wens worden ingepland in de uitzending. Of dit soort toepassingen het publiek ook geld kost, hangt van de lokatie-eigenaar af. Mobiele diensten die tegen een premium sms-tarief worden aangeboden, kunnen op minder klandizie rekenen dan interactieve diensten die gratis worden aangeboden.

vorige nieuwsberichtvorigevolgendevolgende nieuwsbericht

Gerelateerd nieuws: