Nieuws archief

NCRV communiceert intern m.b.v. e-Poc Narrowcasting

NCRV communiceert intern m.b.v. e-Poc Narrowcasting

HILVERSUMdonderdag 22 oktober 2009

Narrowcasting. We zien het op schermen in winkels, cafés, trams, scholen en straten. Nu ook bij de NCRV. “Met narrowcasting krijgt SAM:intranet er een broertje bij. Een dynamisch medium, met actuele informatie. Via dit kanaal komen je collega’s dichterbij,” zegt Jan Hilbers, manager Marketing & Communicatie.

Gijs van den Heuvel, eindredacteur van onze themakanalen en ook projectleider van deze nieuwe digitale ontwikkeling bij de NCRV, weet er alles van:  “De gedachte erachter is simpel. Van oudsher laten mensen elkaar dingen weten via affiches, briefjes, wegwijzers enzovoort. Nu de digitale middelen goedkoper worden doen we dat steeds vaker via beeldschermen. We krijgen nu allemaal de mogelijkheid om te laten zien met welk programma of welk project we bezig zijn. We gaan dus zien waar collega’s mee bezig zijn en ook wie ze zijn.”

Samen

"Leuk zelf filmpjes maken die je dan op het scherm kan zetten,” zegt een collega.  Ze zit er niet ver naast. Gijs: “Inderdaad. Je gaat het zelf doen, want er is geen grote redactie die het voor je doet. Je moet het samen doen. Concreet: je vult een formulier in, je kunt filmpjes en fotootjes uploaden. Hanne van den Berge is als content-manager aangesteld. Zij is verantwoordelijk voor selectie en plaatsing van de informatie."


Uitzending

Na een uitvoerige selectie koos NCRV voor eValue8 als partner en e-Poc Narrowcasting als systeem. In samenwerking met de NCRV ontwikkelde eValue8 de templates, modules en plugins in de nieuwe huisstijl van de NCRV. Het resultaat: SAM:Signage. Interne communicatie, laagdrempelig, snel en kort, met het laatste nieuws van de NCRV, info over programma’s en projecten, kijk-, luister- en bezoekcijfers, verder met weer en verkeer, een agenda, de stelling van Stand.nl enzovoort.  


Zie ook:

Polhuys, L. (2010). De toegevoegde waarde van eValue8. Advies Top 100 ICT, Management Gids voor ICT Services, 1 (mei 2010), 108-109

vorige nieuwsberichtvorigevolgendevolgende nieuwsbericht
Warning: mysqli_real_escape_string() expects exactly 2 parameters, 1 given in /home/epoc/domains/e-poc.nl/public_html/engine/functions/news.php on line 205